C.A.R-urile – o alta optiune

Multi am auzit persoane care au facut un imprumut la CAR… Dar cati dintre noi stim exact ce sunt aceste CAR-uri, cum poti lua un imprumut de la ele, si daca se merita sa apelezi la ele?

CAR este acronimul de la Casa de Ajutor Reciproc, un tip de institutie nebancara care intermediaza intr-un fel imprumuturile intre mai multe persoane.

Inainte de criza era peste 3000 de CAR-uri pe teritoriul Romaniei. Acum numarul lor s-a redus drastic dar pentru unele persoane inca este o solutie viabila atunci cand au nevoie de un imprumut.

Exista mai multe tipuri precum case de ajutor pentru pensionari, pentru salariati si altele.

Cum functioneaza si cum poti lua un credit?

Pentru a putea lua bani imprumut trebuie sa fii membru al acelei institutii si trebuie sa ai un fond social depus care variaza in functie de institutie. Pe baza acelui fond social, institutia iti poate acorda un imprumut in valoare de 2, 3, 5 ori mai mare urmand apoi in decursul a maximum 1 an sa achiti imprumutul si dobanda aferenta.

Care sunt avantajele si dezavantajele unui imprumut la CAR?

Ca avantaje trebuie sa tii cont de rapiditatea aprobarii unui imprumut, numarul de acte necesare si dobanda relativ mica.

Ca dezavantaje ne putem concentra pe faptul ca trebuie sa ai un fond de bani care fie il acumulezi in timp, fie il depui la inceput, dar care trebuie sa ramana constant acolo pe perioada cat esti membru.

Un alt dezavantaj ar mai fi si faptul ca de multe ori trebuie sa astepti pana poti depune cererea de imprumut, pentru ca toate fondurile sunt imprumutate.

Alegerea este a ta…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>